Bağımsızlık İçin...
Bu bir finaldir. Finalden önce 1. bölümü kaçıranlar buraya , 2. bölümü kaçıranlar buraya lütfen.

Yeniden doğdum…
Siddharta gibi bir ağacın altında (Tin ve Zeytun?) yıllarca oturabilirim, Nirvanaya ulaştım…
Rektefiye oldum…
Arındım…
Duruldum…
Bir ırmağın kenarında akşama kadar akıp giden sulara bakabilirim...
Kendimi bir ayıyla güreşecek kadar güçlü hissediyorum.
Artık siz buradan ne anlarsanız anlayın.
Herkes kendinden bir üç noktalı cümle kuruversin.

Ne mi oldu? Tam 15 gün oldu sigara içmiyorum.  Nikotin krizine giriyor muyum? Kesinlikle hayır. Canım istiyor mu? Kesinlikle hayır. Aklıma geliyor mu? Arada evet. En korktuğun şey olan çay-kahve, rakı-şarap içerken ne yapıyorsun? Birşey yapmıyorsun, paşa paşa keyifle içiyorsun.

 

Evet kurtuldum. Kızıma verdiğim sözü tuttum, sigarayı bıraktım. Ne kadar sigarayı içmeyi sevsemde, istemeye istemeye sırf Yağmur için başlasam da, bu Champix var ya bu Champix… Bunu yapanlar cennetlik adamlar, yatacak yerleri yok bunların. İlacı aldığımda fiyatı (2010 yaz ortası) 180 TL idi ancak inanın bu ilaç milyarlara değer. Yatalım , kalkalım ve ilacın üreticisi Pfizer’a dua edelim.

Champix Rules
Kısa bir özet yapayım,
1.2.3. günler : Sigara canınız istemiyor, nikotin krizine girmiyorsunuz ancak aklınıza çok fazla geliyor ve bu insanı biraz rahatsız ediyor (bu durumda sakız ciğneyin, elinize birşeyler alın vs. vs. ben tespih çektim valla) Sabahları zor kalkma… Hafif bir mallaşma durumu. Sigaranın bok gibi tadından mütevellit azaltmalar...
4.5.6. günler :  Yine canınız istemiyor, yine nikotin krizi yok. Aklınıza gelme durumu azalıyor, sıkıntı yapacak seviyede değil, çok az. Sabahları yine ölü modunda kalkma. Mallaşmaya devam… Sigaranın bok gibi tadından mütevellit azaltmalara devam.
6.7. günler : Yukarıdakilerin hepsi geçerli. Bırakma isteğinde yükselme (benim başlangıçta %10 iken bu günlerde %50 oldu) artık bırakabileceğinize inanma, özgüveniniz geri dönüyor.
8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. günler : Zaten bok gibi içmeyeyim bari moduna giriş ve özgürlük. Sabahları zımba gibi kalkmaya başlama, gün içerisinde bir enerjik olmalar, falan. Mallaşma terki diyar ediyor. İçinizdeki hayvan (bakınız hayvan için az aşağıya) büyüyor, daha çok yemeğe başlıyorsunuz. Bir de erkeklerin anlayacağı dilde yazarsam; motorunuzun pistonları kurum bağlamıştı ya, hah o kurumlardan yavaş yavaş arınıyorsunuz. Motorunuz artık tek basışta çalışıyor, gaza tepkisi çok güzel. Şanzıman çok seri, 1-2-3-4-5...

Sonrasını yazmama gerek yok. Artılar fazlalaşıyor, eksiler azalıyor.

Ne hissediyorsun dersen müthiş bir dinginlik, bomba gibi bir enerji, hayvani bir açlık… En kötü tarafı evet sonuncusu; sanıyorum bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri içime ikinci bir kişi girdi ve bu sanıyorum insandan ziyade hayvan gibi bir şey. Madem laf lafı açtı, bendenizin yaşadığı yan etkileri yazayım

Yan Etki 1
İçimdeki Hayvan

Ben ne yiyorsam o da aynını yiyor. Mesela bugünü örnek vereyim, öğlen Alo Naci Nerdesin? (bu ayrı bir yazı konusu yakında yazarım) dedim. O da bana ''-Abi sen neredesin?'' dedi, ben de ''-Büklüm Sokaktayım, şu numaralı apartman şu numaralı daire'' dedim. ''-Kaç tane abi?'' dedi. ''-Iki dene'' deyiverdim.  Bilen bilir Naci’nin ekmekleri ata ekmeğidir. Yani yediğiniz yarım ekmek normal bir ekmeğe denk düşer. Bendeniz Champix’in içime yerleştirdiği  ayıyla birlikte 2 adet Alo Naci usülü Arnavut ciğeri yedim ki (dediğim gibi 2 adet normal ekmeğe denk düşüyor) daha da doymamıştım. İçimdeki hayvan beni tahrikle ‘’-Arasana lan Naci daha apartmanın önünde, gitmeden getirsin bir Arnavut ciğeri daha’’ dedi. Yani birinci ve ikinci bölümde göreceğiniz içimdeki yak bir cigara diyen tip gitti yerine doymak bilmeyen bir hayvan geldi. Habire aynı şeyi tekrarlıyor ''Ara Naci’yi, bak gidecek, acele et, hadi lan.'' Hay Allah. Dayanamadım ve bastım küfürü ''Bir sittir git yaaa, yeter be, daha ne yiyeceksin hayvan...’’ Bozuldu böyle dediğime. O anda tınn diye bir ses duydum.

Dün karnım toktu, bu şerefsizin yüzünden tok olduğum halde (üşenmedim saydım) 60 adet hamsi kızartması yedim. Bir önceki gün de hamsi yedim. O gün açtım. Yine bu şerefsizin yüzünden sayamadım ama sanıyorum 80-90 civarı hamsi yedim.

Bu akşam da karnım toktu bu nedenle yediklerim öncekilere nazaran biraz  azdı;

-Bir tabak tarhana çorbası
-Bir tabak bezelye
-Bir tabak pilav
-İçimdeki hayvan doymadı bir tabak daha bezelye
-Bir tabak pilav daha
-Bir adet hindi taşlığı
-Yarım adet hindi ciğeri
-Biraz hindi eti
-Bir tabak yoğurt
-Bir tabak daha yoğurt (şerefsiz üstüne pekmez dök dedi, bende döktüm valla öyle yedik, güzeldi…)

Valla ne yalan söyleyeyim bir tabak yoğurt daha istedim eşim vermedi ‘’yeter’’ dedi, moralim bozuldu, halbuyse ben açtım. Bunları yerken durmaksızın çalışan bir makine gibi yediğimi gördüm. İçimdeki bu şerefsiz de yerken tıslıyordu, homurduyordu, korktum.


Bunların hepsi gerçek. Bu ilaca başlayacak olan arkadaşlar bunu göze alsın.
  Champix’e başladığınızın ikinci günü içinize aç bir hayvan giriyor ve siz onunla yaşıyorsunuz. Artık bu Champixden mi nikotin yoksunluğundan mı bilemem. Bu işi bilenlerin bilebileceği bir konu.

Not:
-Beni öğlen, akşam yemeğine davet eden eşe, dosta teşekkürler. Durumumum budur, lütfen tekliflerinizi buna göre yapınız.
-Şu an ben bu yazıyı yazarken o şerefsiz kabak çekirdeği, badem, beyaz leblebi, fıstık yiyor. Az önce de doğum günü pastamdan yedi. (bugün benim doğum günüm, kocuyoruz yavaş yavaş)



Yan Etki 2
Avanak Avni Aramızda

İlaca başladığınızdan itibaren ilk 7-8 gün mallaşma durumu oluyor.
  Sanıyorum örneklersem daha iyi anlarsınız.

İlacın ilk günleri Yağmur’un jimnastik antremanından çıktık, adet olduğu üzere
   ‘’-Baba hal’e gidelim Hamsi alalım’’ dedi. Gittik, akvaryumcular çarşısında dolandık, hal’e girdik Hamsi aldık. Eve geldim cebimdeki paradan 50 TL eksik. Lan nerde yok. Muhtemelen şöyle oldu, birine 5 TL veriyorum diye 50 TL verdim alan şerefsizde sesini çıkarmadı.  Bu ilk mallığımdı. Hayatta hiç böyle birşey yapmadım, hiç para düşürmedim. Bu bana çok koydu.

İkincisi de ayrı bir olay Gürsel’e gidiyorum Öveçlerde bir sokağa girdim, sonra kafam dank etti, Gürsel’in bir üst sokağı burası dedim. Fazla ilerlemeden döneyim geri dedim. Aynalardan arkama baktım birşey yok. Arabanın kıçını yavaş yavaş apartmanın 5-6 arabalık garajına doğru veriyordum ki gümbürtü koptu. Aynada baktım garajdaki arabalara daha var. Kafamı camdan çıkardım ki ne göreyim, sokak lambası dikiliveriyor. İnmedim arabadan. Gürselin yanına gelince indim baktım. Arka sol stop’ı kırmışım, tamponun sol tarafını yukarıdan aşağı kırmışım, stopun kenarındaki sacı yamultmuşum. Sanıyorum 400-500 kağıt girdi. 
Gürsel ''-Abi cumartesi gider Yıldız'dan 150-200TL ye çözeriz'' dedi. Öyle duruyor, ellemedim.

Hadi üçleyelim de tam olsun, yine gidiyorum bir gün arabayla, Akay tünelindeyim, hızım 60-70 km. Sağ tekerden tır tır tır ses geliyor. Bu ses 1o saniye sürdü. Ne oluyoruz demem ile ayılmam bir oldu. Yolun sağındaki, kaldırımın hemen dibindeki metal-fosforlu küçük reflektör mü dersiniz, hahh işte onun üstünde sürüyordum arabayı. Yani kaldırımın bir kaç cm dibinde.
10 saniye kadar onun üstüne, kaldırımın dibinde sürdüm. Sanıyorum gözüm açık uyudum.

Buranın özeti, Champix kullananlarda ilk 7-8 gün bünyeye göre mallaşma durumu oluyor. Kullanacak arkadaşlara uyarımdır.


Yan Etki 3
Ego’ya ve Aski’ye Ortak Oldum

Nasıl mı? Anlatayım.
  Eğer gün içerisinde yanımda bir kişi bir sigara içse tamam. Akşam eve geldiğimde o kıyafetler yallah çamaşır sepetine… Sonra ben de banyoya.  Tahmin edeceğiniz üzere bu durum artık hergün geçerli. Çünkü millet pofurdata pofurdata bok varmış gibi içiyor ya (anaa ne yazdım ben daha 15 güne kadar 2 paket içiyordum) üstüme, başıma, kafama, gözüme her yerime siniyor bu pisliğin kokusu. Yani kapalı alanda 3 metre ötemden sigara içmiş bir kişi geçsin kokusunu alıyorum. Geçen Vatan Bilgisayar’a gittim. Sıradayım. Yanıma bir karı-koca geldi. Tiplerine baktım kelli-felli. Aman Allahım kusacaktım, iğrenç kokuyorlardı. O an onlara kafa atmak istedim. Sanki yıllardır yıkanmamışladı.  Neyse bu durumda böyle, sanki biraz titizlik perileri beni gördü gibi. Her Allahın günü kendimi eve zor atıyorum. Gelir gelmez hemen banyoya. Yani öyle duş-muş da değil, harbi yıkanıyorum. Alıyorum kabaktan lifimi köpürtüyorum ve derimi yüzercesine vücudumu yıkıyorum. Sanki bu koku ciğerlerime sinmiş ve ben elimden gelse onları da yıkayacağım. Bu durumdayım yani. Ve bu durum her gün tekrarlanıyor.  Su ve gaz faturamda çoşkulu bir patlama bekliyorum.


Durum budur. Bırakmadım, kurtuldum! Evet, bu kelimeyi bilerek kullanıyorum;
Ben bir bağımlıydım ve artık kurtuldum!

Önemli Notlar:
- Bu konuyu kapadım, yeter,  eğer bir daha içersem yazarım.
- Gazetelerde gördüm, hükümet Şubat ayında sigarayı bırakmak isteyenlere Champix'i ücretsiz verecekmiş. Gazetelerin yalancısıyım.
- Champix'in sloganı ''Bağımsızlık İçin'' Dikkatinizi celbederim.
- Sorulmadan söyleyeyim birinci paketim (toplam 28 gün oluyor kendisi) cumartesi bitiyor. Devam paketini alacak mıyım? Kesinlikle evet. 180-200 kaç papel ise umrumda değil. Riske edilebilir bir nokta değil. İlker Hoca'ya göre gerek yok, işlem tamamdır. Ancak ben yarın bir eczaneye gidip bayılacağım...
- Bana gaz verip kendi bu ilaca başlayan ve 14. - 15. gün 2-3 adete düşüren mikrop Salim kurtulamadı ve şu an içiyor.
- Erdoğan Abi benim bıraktığımı gördü, ölmediğime kanaat getirdi. En son ilaçsız bırakma gibi bir sado-mazo fantazi içindeydi. Aynı anda aynı yerden aldığımız ve zulaladığı Champixi çıkaracak gibi.
- Halil gaza geldi ''-Şubat ayı başında alacağım abi'' dedi, bekliyoruz.
- Aziz Abi hergün başının etini yememden sanıyorum bıktı ve Mardin'e kaçtı. Ben on gün gelmem dedi.
- Hasan Abi kıvama geldi yanına gidip bir-iki seans yaptım mı o da bu kervana katılacak.
- Pfizer'den benim gazımla eczanelere gidip alanlara iskonto, bana da komisyon talep ediyorum.
- Gürsel buna ilk başladığımı duyduğunda ''-Aman abi boşver, arkadaşım ondan içiyordu ve bıraktı, sebebi ise gece rüyasında kızını doğruyormuş'' dedi. Bölüm 1 ve 2 de yazdım. Allah'a çok şükür bende böyle kabus-mabus olmadı. Ancak Ekşi'de bazı kişiler HD kalitesinde rüya ve kabus gördüklerinden bahsediyor. Demek ki her bünyede bende ki gibi güllük gülistanlık olmayabiliyor.
-
Babam 61 yaşında. Sanıyorum 50 senedir içiyordur. Ben beni bildim bileli günde 2 paket içer. Champix'in ilk ay paketi ile kurtuldu. 93 gün sigarasız yaşadı. 93. gün komşusu kılığına girmiş şeytanın ''yak memed abi bir deneden birşey olmaz'' demesine aldandı ve yaktı. Yeniden içmeye başladı. Geçen beni aradı ve ''-Oğlum anan beni sigara içiyorum diye evden kovuyor'' dedi. Ne yaptığını sordum. ''-Belli olmaz anan bu, kapıyı açmaz diye arabaya battaniye zulaladım'' dedi.
- Kurtulmaya niyetlenen arkadaşlara önemli not, hayatta hiç yalan söylemediğiniz, canınızı vereceğiniz, hiç kırılmasın istediğiniz birine söz verin. Sanıyorum ben 5 yaşındaki kızım Yağmur istemese ve onun gözünde yalancı durumuna düşeceğimi bilmesem bu pislikten kurtulamazdım. Bu sanıyorum işin moral-motivasyon-destek kısmı. İlaç işin %70-80'ni hallediyor, siz de gerisini bununla çözüyorsunuz diyebilirim. Bu nedenle bu konuda kendinize birşey bulun. Bu noktanız eksik kalırsa sanıyorum ilacı piç edersiniz. Zaten ilaçta sanıyorum bu nedenle gün seç o güne kadar fosur fosur iç diyor. Ve o gün geldiğinde bırak diyor. İrade o noktadan sonra devreye giriyor.
- Bendenizi tanıyanlar bilir, sigara konusundaki iradesizliğimi...Bu kadar boktan bir durumda, bu kadar kolonlu molunlu, kanserli manserli 10 şüpheli kara günde bunu başarabildiysem bu konuda azıcık iradesi olan sanıyorum daha rahat kurtulacaktır.
- Eşimin kolon kanseri şüphesinden kurtulduk, sonuç negatif. (telefon eden, eposta ile soran bütün eşe dosta teşekkürler)
- Teşekkürün en büyüğü tabi ki Champix'e ve onun üreticisi Pfizer'e... Sonsuz teşekkürler...

Postalanma Zamani Thursday, 27 January 2011 23:00 GTB Standard Time
Comments [1]  |  Permalink