Şimdi iş zıvanadan çıktı, bildiğimiz şeyleri paylaşmamız lazım yoksa tek başına mücadele pek bir işe yaramıyor. Bunun için yıllardır tek tek spam ileti yollayan dengesizleri biriktirip posta sunucularda kill list uyguluyorum. Bu listeyi posta sunucunuzda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bir e-posta adresini bu listeye hemen almıyorum. Gün içerisinde bir-iki ileti yollamasına müsamaha gösteriyorum. Ancak abartıp günlerce deli gibi ileti yollarsa büyük bir keyifle bu listeye ekliyorum.

Şimdi bakan arkadaşlar bazı çok tanıdık e-posta adreslerini görünce şaşırmasınlar. Ne yazık ki durum böyle , birçok büyük ! firmalarda bu işten medet umuyorlar.

Bir-iki ufak açıklama ;

[email protected] şeklindekiler sadece o kullanıcının kara listede olduğunu gösterir.

@alanadi.com şeklindekiler ise işi abartıp aynı alan adına ait birçok kullanıcıdan atmışlardır. Yani önce [email protected] şeklinde ekleniyor, eğer ana avrat düz gitme moduna sokmuşlarsa alanadının tamamını ekliyorum.

Eğer kullanmak isterseniz lütfen posta sunucunuza ait yardım dosyalarını okuyun. Bu format Imail posta sunucusunda kullanılmaktadır. Muhtemelen bu halde veya bir-iki ufak değişiklikle kendi sunucunuz için kullanabilir hale getirebilirsiniz.

Şu an için 3661 adres. Fazla uzatmayayım dosyayı burada bulabilirsiniz.

Postalanma Zamani Tuesday, 01 April 2008 17:55 GTB Daylight Time
Comments [0]  |  Permalink